12 Feb

Functionaris Gegevensbescherming Vacature bij Gemeente Katwijk Katwijk aan den Rijn

Functietitel
Functionaris Gegevensbescherming
Bedrijf
Gemeente Katwijk
Locatie
Katwijk aan den Rijn ZH
Openingsdatum
12 Feb, 2018 11 days ago

Gemeente Katwijk Katwijk aan den Rijn met spoed nodig onderstaande werk positie als de Functionaris Gegevensbescherming. Lees deze personeelsadvertentie zorgvuldig alvorens het aanbrengen van. Er zijn enkele kwalificaties, ervaringen en vaardigheden eisen dat de werkgevers nodig hebben. Doet je carrière geschiedenis passen deze eisen? Ervoor begrijpen dat u de rol die je solliciteert en dat zorg ervoor dat het geschikt is met uw vaardigheden en kwalificaties te.

Volg de online aanwijzingen, vul alle benodigde velden, en alle relevante informatie, zodat uw aanvraag correct is ingediend. Wanneer u klikt op 'Apply This Job' knop (opent in nieuw venster) wordt u meegenomen naar het online sollicitatieformulier. Hier wordt u gevraagd om persoonlijke en contactgegevens te verstrekken, reageren op werkgerelateerde vragen, en laten zien hoe u voldoet aan de belangrijkste selectiecriteria.

Functionaris Gegevensbescherming Vacature bij Gemeente Katwijk Katwijk aan den Rijn Vacatures Detail:

Voor de afdeling Concernstaf zijn we op zoek naar een ervaren medewerker Functionaris Gegevensbescherming (FG) .

Je functie
Als Functionaris Gegevensbescherming (FG) overzie je de ontwikkeling, implementatie en operationele uitvoering van het privacy beleid van de gemeente, zowel binnen de gemeente als voor de terreinen waar de gemeente verantwoordelijk is. Dit beleid richt zich op de eigen organisatie en de organisaties die taken voor de gemeente uitvoeren, maar ook op de communicatie en relatie met de burger.
In deze functie houd je onafhankelijk toezicht op de naleving van de Wet bescherming persoonsgegevens (WBP), de AVG en andere relevante privacywetgeving. Gevraagd en ongevraagd breng je advies uit over privacy aangelegenheden en doe je voorstellen om privacyrisico’s te beperken.

Wat ga je doen?

  • Je hebt een toezichthoudende, signalerende en adviserende rol en functie binnen de organisatie waarbij de versterking van de privacy-organisatie een van jouw kerntaken is.
  • Je bent onafhankelijk toezichthouder op de privacy binnen de organisatie en rapporteert daarover rechtstreeks aan het bevoegd gezag (B&W).
  • Je behartigt zowel de belangen van de betrokkenen (burgers) als de verantwoordelijken (B&W) en bent verantwoordelijk voor de verantwoordingsplicht van het bestuur aan het maatschappelijk verkeer.
  • Je draagt zorg voor een adequate P&C- cyclus voor privacy, houdt toezicht op (openbare) registers van verwerkingen en de privacy-administratie.
  • Je ziet toe op de behandeling en afhandeling van verzoeken in het kader van privacy-rechten.
  • Je onderhoudt contacten met de Autoriteit Persoonsgegevens, beoordeelt data-lekken en ziet toe op de melding aan de Autoriteit Persoonsgegevens.
  • Je geeft advies met betrekking tot Privacy Impact Assessment (PIA) en ziet toe of de uitvoering in overeenstemming is met de Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG).
  • Je werkt nauw samen met de CISO en de information security officers (ISO’s) gezien de relatie met de maatregelen om persoonsgegevens te beveiligen.
Wij vragen
  • Je hebt minimaal HBO werk- en denk niveau en uitstekende communicatieve vaardigheden.
  • Je hebt kennis van de regels voor de bescherming van persoonsgegevens. Het gaat hier niet alleen om de Wet bescherming persoonsgegevens (Wbp) en de Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG), maar ook om kennis van gemeentelijke regelgeving en tot op zekere hoogte van materiewetten. Het is van belang dat de FG behalve juridisch ook deskundig is op het gebied van informatie- en communicatietechnologie.
  • Je bent een enthousiaste, ondernemende professional die staat voor haar of zijn zaak.
  • Je beschikt over sterke functionele management vaardigheden om mensen te motiveren zonder gebruik te maken van hiërarchische autoriteit en het juiste ervaringsniveau om de burgemeester, wethouders, directeur te adviseren en te enthousiasmeren.
  • Je beschikt over sensitiviteit voor de juridische aspecten die verbonden zijn aan het privacy vraagstuk.
  • Je bent in staat om kaders te stellen voor het doen van audits en uitgevoerde audits te beoordelen.
  • Daarnaast ben je assertief en bezit je over een gezonde dosis humor en relativeringsvermogen.
  • Je bent analytische sterk en beschikt over visie en overtuigingskracht, je hebt lef, bent organisatiesensitief en neemt graag het initiatief.
  • Je beschikt over diepgaande kennis van de nationale- en Europese privacy wetgeving.
  • Je bent in staat om onafhankelijk te opereren, met name in oordeelsvorming en advisering.
  • Je hebt kennis van het bestuursrecht en de procedures binnen de gemeente.
  • Bovendien heb je de leergang Functionaris voor de gegevensbescherming’ (FG) gevolgd. Ervaring binnen de gemeentelijke overheid is een pre en ervaring in adviseren aan bestuur en management is een pre.
Competenties
  • Goede communicatieve vaardigheden, zowel mondeling als schriftelijk
  • Diplomatiek
  • Het adviseren over, ontwikkelen, uitvoeren of handhaven van beleidsterreinen en beleidsprocessen
  • Goed kunnen samenwerken met verschillende disciplines op strategisch, tactisch en operationeel niveau
  • Ondernemend, creatief, oplossings- en resultaatgericht
  • Alert, omgevingsbewust, visie over het vakgebied en proactief
  • Integer
  • Overtuigingskracht
  • Bereid tot permanente scholing
Wij bieden
Het salaris bedraagt maximaal € 4.225,-- bruto per maand (schaal 10), op basis van een 36-urige werkweek. Inschaling is afhankelijk van opleiding en ervaring.
Wij zoeken iemand voor 24 uur per week. Gestart wordt met een tijdelijke aanstelling van 1 jaar welke mogelijk met maximaal een jaar kan worden verlengd.
Op deze functie is het HR21-profiel Adviseur IV van toepassing.
Verder bieden wij baan in een dynamisch werkomgeving met een aantrekkelijk pakket van arbeidsvoorwaarden waaronder een individueel keuzebudget van ongeveer 16,8%, collectieve ziektekostenverzekeringen en flexibele werktijden. Kijk voor meer informatie over onze arbeidsvoorwaarden op www.katwijk.nl , pagina vacatures .

De organisatie en de afdeling
Binnen de gemeente Katwijk spannen wij ons dagelijks in om de beste dienstverlening te leveren. Om dit te bereiken halen wij iedere dag het beste uit onszelf, zijn wij continu op zoek naar verbeteringen in ons werk en voeren deze ook door. De Concernstaf bestaat uit 13 medewerkers welke worden aangestuurd door de directie.

Online solliciteren & meer informatie
Interesse in deze functie? Solliciteer dan direct online via het sollicitatieformulier , uiterlijk voor maandag 26 februari a.s., of neem voor meer informatie contact op met Bianca Engelberts, directeur en teamleider Concernstaf (tel. 071-4065190).


Werk Vacatures Gerelateerd aan Functionaris Gegevensbescherming:

20Feb

Functionaris Gegevensbescherming Data Protection Officer Dpo vacature bij Antoni Van Leeuwenhoek Ziekenhuis Amsterdam Nieuw-West. Antoni Van Leeuwenhoek Ziekenhuis Amsterdam Nieuw-West opening grote carrière kans en werk vacature voor Functionaris Gegevensbescherming Data Protection Officer Dpo positie. Deze werk vacature zal zijn open voor baankandidaat te beginnen op 20 Feb, 2018. Wij zijn op zoek naar een Functionaris Gegevensbescherming/ Data Protection Officer (FG/DPO) voor 36 uur.... ... Lees verder -->


07Feb

Functionaris Voor Gegevensbescherming vacature bij Gemeente Woensdrecht . Gemeente Woensdrecht opening grote carrière kans en werk vacature voor Functionaris Voor Gegevensbescherming positie. Deze werk vacature zal zijn open voor baankandidaat te beginnen op 07 Feb, 2018. Je informeert en adviseert de gemeente en de verwerkers die namens de gemeente persoonsgegevens verwerken over hun verplichtingen uit hoofde van de Wbp/AVG en... ... Lees verder -->


24Jan

Functionaris Gegevensbescherming Data Protection Officer vacature bij Ansbertus Flex Legal Amsterdam Noord. Ansbertus Flex Legal Amsterdam Noord opening grote carrière kans en werk vacature voor Functionaris Gegevensbescherming Data Protection Officer positie. Deze werk vacature zal zijn open voor baankandidaat te beginnen op 24 Jan, 2018. Voor diverse opdrachtgevers zijn wij met de grootste spoed op zoek naar een functionaris gegevensbescherming (FG) of Data Protection Offcer.... ... Lees verder -->


23Feb

Functionaris Gegevensbescherming vacature bij Werken Friesland . Werken Friesland opening grote carrière kans en werk vacature voor Functionaris Gegevensbescherming positie. Deze werk vacature zal zijn open voor baankandidaat te beginnen op 23 Feb, 2018. Als Functionaris voor Gegevensbescherming heb je een toezichthoudende en adviserende rol aan de gemeente Leeuwarden en haar medewerkers over hun verplichtingen... ... Lees verder -->


20Feb

Functionaris Gegevensbescherming vacature bij Duo Ouderkerk aan de Amstel. Duo Ouderkerk aan de Amstel opening grote carrière kans en werk vacature voor Functionaris Gegevensbescherming positie. Deze werk vacature zal zijn open voor baankandidaat te beginnen op 20 Feb, 2018. De gemeenten Diemen, Uithoorn en Ouder-Amstel, en de bedrijfsvoeringsorganisatie Duo+, zoeken gezamenlijk een functionaris gegevensbescherming.... ... Lees verder -->